Lichaamsgewicht oefeningen

Afvallen met een hoelahoop?

Kan je de tijd nog herrineren dat je als kind op het schoolplein aan het hoelahoopen bent? Dat lijkt zo ver weg en helemaal niks voor volwassenen. Niks is minder waar als ik je verschillende oefeningen laat zien wat je kunt doen met een hoelahoop. Je verbrand snel en veel calorieen en is nog echt zwaar om uit te voeren.

Hoeveel calorieen verbrand je met hoelahoopen?

Wanneer je een uur aan het hoelahoopen bent, dan verbrand je al snel 400 calorien per uur. Uiteraard is dat afhankelijk van de zwaarte van de hoolahoop en hoe fanatiek je het doet.

Naast het feit dat je vrij veel calorien verbrand is het daarnaast ook goed voor je buik, rug, been en bilspieren. Zeker als je een verzwaarde hoelahoop gebruikt.

Een hoelahoop kun je kopen bij de speelgoedwinkel. Deze is vooral bedoeld voor kinderen maar als je een relatief slank figuurtje heb dan kan je ook deze hoelahoop gebruiken. Hij heeft namelijk een diameter tussen de 71 en 91 centimeter. De hoelahoop is 250 gram.

Uiteraard zijn er ook andere gewichtshoepels (zo worden ze ook wel genoemd) op de markt verkrijgbaar. Deze hebben vaak een omtrek van 108 centimeter en wegen tussen de 0,9 en 3 kilogram. Hoe zwaarder de hoelahoop hoe gemakkelijker het wordt. Dit komt omdat het langzamer gaat waardoor je meer controle behoudt.

Hoelahoop oefeningen

De standaard hoelahoop oefening waarbij je je voeten op heupbreedte zet een ronddraaiende beweging maakt – kennen de meeste wel en vormt de basis.

Zeker met een grote hoelahoop kun je “touwtje springen”. Een stuk zwaarder dan met een springtouw maar niet minder leuk. Spring door de hoepel heen, lig je kan op je borst (anders bestaat de kans dat je je hoofd stoot met de hoelahoop) en herhaal deze oefening een stuk of 8 keer. Neem een pauze en herhaal deze set meerdere keren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *