Voeding

Bananen bewaren

Bananen bewaren

Lekker zeg! Bruine en overrijpe bananen in de fruitschaal. Nu moet je op zoek gaan naar recepten om hier nog wat van te kunnen maken. Leuk is het natuurlijk niet. Het is beter om je bananen lekker te eten als ze nog hard zijn en niet te zoet. Overrijpe bananen voorkom je natuurlijk. Hoe moet je bananen bewaren om ze langer vers te houden? We geven je graag een paar tips om hierin te slagen.

Bananen ophangen zodat ze langer vers blijven

In de natuur groeien de bananen in een bananenboom. Wanneer de bananen in dezelfde vorm worden opgehangen blijven ze langer houdbaar. Er zijn dus speciale fruitmanden te koop waarin je je bananen kunt ophangen. Hieronder een top 3 van verschillende fruitmanden waar je bananen kunt ophangen:

Zwarte fruitmand met banaanhouder
Deze zwart afgewerkte fruitmand heeft een doorsnee van 28 centimeter wat ruim voldoende is voor verschillende soorten fruit. Naast deze bak heeft deze fruitmand ook nog een banaanhouder waar de bananen opgehangen kunnen worden

RVS fruitmand met banaanhouder
Deze RVS fruitmand heeft een doorsnee van 15 centimeter. Iets kleiner dan de fruitmand hierboven maar nog steeds ruim voldoende omdat je de bananen kunt ophangen aan de daarvoor bestemde haak.

Tip 1: Dek de bananen af met plastic

Het is ook slim om de top van de bananen af te dekken met een plastic. Het gaat hier om waar alle bananen aan elkaar vast zitten in de tros. Wanneer je dit namelijk afdekt ga je het rijpingsproces tegen op een wonderbaarlijke manier. Wel zo fijn!

Zorg ervoor dat je altijd kunt genieten van een lekkere banaan, zonder dat deze te rijp zal zijn.

Tip 2: Houd je bananen apart

Bananen maken ethyleen. Het is is een gas. Het gas is een signaal voor de banaan om rijp te worden. Het is een reactie. Het is slim om bananen daarom apart te bewaren. Andere fruiten maken namelijk ook ethyleen aan en daardoor zal de banaan beginnen met rijpen. Als je juiste wilt dat een banaan wel snel rijp wordt is het slim om hem bij andere fruiten te bewaren. De bananen in de koelkast bewaren is ook een optie. Hier zal het gas niet snel vrijkomen.

Tip 3: Bananen bewaren in je koelkast

Bananen mag en kun je ook in de koelkast bewaren. Misschien heb je hier een keer wat anders over gehoord? Het is niet het geval. Je kunt ze gewoon in de koelkast leggen om het rijpen tegen te gaan. Natuurlijk start het rijpingsproces als je ze uit de koelkast haalt.

Tip 4: Koop bananen van verschillende trossen

Iedere tros bananen heeft zijn eigen rijpingsperiode. Door verschillende bananentrossen te kiezen of bananen van verschillende trossen is het mogelijk om de rijpingsperiode dus te mixen. Iets wat wel makkelijk is.

Tip 5: Wees voorzichtig met de bananen

Het is belangrijk om zorgvuldig om te springen met de bananen. De bananen lopen snel een plekje op. Leg geen andere fruitsoorten bovenop de bananen. Het kan zorgen voor beurse plekken. Ook kun je niet zien, dat de bananen hier bruin worden.

Lekkere bananen

Het is natuurlijk heerlijk om een banaan te eten. Het is jammer dat ze erg kwetsbaar zijn. Wanneer ze ergens tegenaan komen dan komen er plekken op en worden ze ook overrijp. Het is natuurlijk slim om de bananen nog groen te kopen. Ze blijven dan een stuk langer goed. Ook dan zal je echter zien, dat ze snel geel en zelfs bruin worden. Bananen bewaren is een ware kunst zo lijkt het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *