Lichaamsgewicht oefeningen

De pull up bar voor optrekken!

Pull up bar

Inhoudsopgave

Een optrekstang wordt vaak een pull up bar genoemd. Een chin up bar of deurrekstok is ook een term voor een pull up bar. Het zijn woorden voor eenzelfde tool. Een tool om je lichaamsgewicht te gebruiken om je bovenlichaam te trainen. De pull up bar is zeer geschikt om je aan op te trekken. Het wordt ook gebruikt voor opdrukoefeningen.

Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten bij een pull up bar kopen. Een optrekstok kopen doe je vaak maar een paar keer in je leven. Het is belangrijk om het goed te doen. Je zorgt er dan namelijk voor dat je er maximaal van kunt genieten. Ook hoef je niet bang te zijn, dat de pull up bar opeens naar beneden komt door een gebrek aan kwaliteit.

Waar moet je op letten bij het kopen van een optrekstang?

Een optrekstok kopen kun je op verschillende plaatsen doen. Voordat je echter een pull up bar gaat kopen is het belangrijk om te kijken naar de maximale belasting van de bar. Hoe zwaarder de optrekstang is te belasten, hoe steviger deze is. Natuurlijk wil je niet met de stang en al opeens naar beneden vallen. Het is dus belangrijk om te weten hoeveel je weegt en op basis daarvan een optekstok kopen.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de manier van monteren van de pull up stok. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden. Het is mogelijk om een pull up bar aan de muur vast te schroeven. Ook zijn er optrekstokken welke je kunt vastklemmen in een deurpost. De verschillende varianten hebben beide zo hun eigen voordelen en nadelen. Het is mogelijk om een pull up bar welke je vastschroeft in een muur zwaarder te gaan belasten. Wanneer je een zelfklemmende pull up bar hebt dan kun je deze ook als push-up bar gaan gebruiken. Het is namelijk mogelijk om de bar op een andere manier te gebruiken. Bij een zelfklemmende bar heb je natuurlijk het grote voordeel, dat je geen gaten in de muur hoeft te maken. Ook kun je deze bar sneller monteren.

Multifunctionele Optrekstang (schroefvrij)

Klik hier voor het complete assortiment optrekstangen

Welke oefeningen kun je doen?

Wanneer je een pull up bar of chin up bar gaat monteren is het natuurlijk belangrijk om oefeningen te gaan doen. Er zijn een paar standaard oefeningen welke je snel onder de knie zult hebben.  Laten we de chin up met je bespreken!

De chin up

De spieren welke je hier vooral gaat gebruiken zijn je biceps. Het is een zeer goede oefening voor de starter en beginner. Het is namelijk een oefeningen welke gemakkelijk te leren is. Je pakt de stang vast met de binnenkant van je hand richting je lichaam. Plaats je handen net binnen je schouders en trek jezelf omhoog tot je handen bij je borstspieren komen. Om je lichaamsgewicht in zijn geheel te gebruiken moet je jouw voeten optrekken en kruizen. Alle kracht komt zo uit de armen.

 

Tijd om je lichaam sterker te maken?

Een pull up bar kopen, deurrekstok aanschaffen of optrekstang kopen is in een handomdraai te doen tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *