Applicatie

De ultieme app voor een fit leven is myfitnesspal!

myfitnesspall

Steeds meer mensen trainen samen met hun smartphone. Wat doen we vandaag de dag nu eigenlijk niet zonder smartphone. Het is goed om te ontdekken welke hulpmiddelen we kunnen inzetten om fit te blijven. De my fitness pal app is hierbij een waardevolle app. Myfitnesspal bespreken we graag met je. Vroeger waren de boeken over de juiste diëten en afvallen zeer populair. In no-time werden er duizenden boeken verkocht. Het Montignac boek was een goed voorbeeld. Ook onze eigen Dokter Frank was een ware hit. Het is geweldig om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Tegenwoordig hebben we echter allemaal een smartphone, wat het succes van de fitnesspal app verklaart. We bespreken de applicatie graag met je. Je kunt je smartphone nu omzetten naar een tool om te gebruiken voor gewichtsverlies en om fit mee te blijven.

Een stappenteller app gratis

Op de smartphone is het mogelijk om een gratis stappenteller te downloaden. Het biedt volop mogelijkheden en kansen om een goed beeld te krijgen van hoeveel je nu beweegt iedere dag. Het brengt precies in kaart waar je naartoe gaat en helpt je ook te motiveren om door te gaan. Naast gratis stappenteller apps op je smartphone zijn er ook applicaties om bij te houden wat je eet en drinkt. De meeste van deze apps zijn helaas nog in het Engels. Ook moet je alles met de hand invoeren wat natuurlijk wel tijdrovend is. Een probleem wat trouwens opgelost lijkt te zijn met de komst van myfitnesspal.

Het zijn een tweetal voorbeelden van applicaties welke er zijn om je te helpen om je gewicht te beheersen en om fit te blijven. Iets wat natuurlijk wel prettig is.

Wat is myfitnesspall?

We hebben verschillende apps uitgetest op de iPhones en Android toestellen rondom fitness, afvallen en gezond eten. De fitness pal is hier ook aan bod gekomen. Myfitness is in de eerste instantie een website om gewicht te verliezen. De website helpt met afvallen door bij te houden hoeveel u eet, hoe vaak en ook of u aan beweging doet. Het is belangrijk om dit bij te houden. Daarnaast zijn er ook volop afvaltips waar je gebruik van kunt maken. Het invoeren van wat je hebt gegeten en ook hoeveel is zeer gemakkelijk te doen. De site is in het Nederlands. Alle recepten en ingrediënten zijn verkrijgbaar in de supermarkten. Het is mogelijk om zelfs met de barcode van de verpakkingen codes in te scannen om deze op de site en in de app te gebruiken.

Het is heel gemakkelijk om te starten met mijn fitness pal. Op de site maak je een account aan met wachtwoord en gebruikersnaam. Voer je gewicht in en ook hoeveel je wilt wegen.

Wat eet je nu eigenlijk?

Wanneer je in gaat voeren wat je gedronken en gegeten hebt ontstaat er een overzicht in hoe je gezonder kunt gaan leven. Soms zie je dit direct zelf al. Het invoeren is heel gemakkelijk en gebeurt eenvoudig. Myfitnesspal draait hoofdzakelijk op de iPhone en smartphones met Android. Het is gemakkelijk om hier de app te gebruiken.

Consumptie en beweging met de myfitness app

Het is mogelijk om naast wat je eet ook bij te houden hoeveel beweging je hebt gehad. Eigenlijk alle activiteiten en soorten sport zijn wel aanwezig in de myfitness app. Een half uur wandelen invoeren en zien hoeveel je aan calorieën hebt verbrand is natuurlijk wel leuk. De app van fitnesspal houdt direct rekening met de consumptie welke je hebt gehad die dag. Het is dan direct duidelijk wat het resultaat is. Doordat je jezelf focust op hoeveel calorieën je iedere dag mag innemen ontstaat er een goed patroon. Het wordt zo gemakkelijk om af te vallen. Natuurlijk moet je het wel eerlijk invullen in de my fitness pal app.

 Lekker in de cloud!

Wat wel fijn is, is dat alle gegevens in de cloud opgeslagen worden. Zo kun je op de computer en ook op andere toestellen kijken wat de stand van zaken is. De servers van myfitness pal helpen je hierbij.

Een bonusvoordeel: Fitbit en my fitness pal

Fitbit en My fitnespal werken uitstekend samen. Ze zijn voor elkaar gemaakt. Op die manier is het mogelijk om het aantal stappen bij te houden. Je krijgt dus een stappen teller app gratis erbij. De cijfers laten zien hoeveel energie je hebt verbruikt en ook combineert het dit weer met wat je hebt gegeten.

Zijn er ook nadelen bij de my fitness pal app?

Eigenlijk zijn er niet zoveel nadelen te bedenken bij deze app. Het is een gratis programma waar je gebruik van kunt maken. Het is met name de reclameboodschappen welke irriterend kunnen zijn. Het wordt ook niet echt handig weergegeven. Een reclamevrije applicatie van myfitness zal hopelijk de volgende stap zijn voor een paar euro. We zouden die direct aanschaffen. Eigenlijk is dit het enige nadeel. Het is echter begrijpelijk, dat men ook geld wil verdienen met deze uitstekende applicatie.

Wat daarnaast vervelend kan zijn, is dat iedereen een voedingsmiddel aan de algemene database kan toevoegen. Het kan zo voorkomen, dat iemand een foutje maakt. Een appel kan dan opeens 689 calorieën bevatten. Scannen is een goed idee. De grote supermarkten van Nederland hebben hun barcodes op laten nemen in de apps.

De volgende stap?

Wil je afvallen en gezonder gaan leven? Dan is het goed om voor deze applicatie te kiezen. De app is helemaal gratis en in combinatie met de stappenteller krijg je een zeer goed beeld van wat je eet en ook hoeveel je beweegt. De combinatie en de balans maken het mogelijk om je voeding te veranderen of om meer te gaan bewegen. Het is al met al een zeer complete applicatie voor je iPhone, tablet of Android smartphone. Ontdek de myfitness app! Een applicatie voor een gezonder, fitter en beter leven. We weten zeker, dat je er geen spijt van krijgt. Verwijderen zou dan eigenlijk altijd nog kunnen. We betwijfelen echter, dat je dit gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *