Voeding

Food preppen, gezond eten zonder uren in de keuken te staan!

Het food preppen is steeds populairder aan het worden. Het is niet vreemd. Er is op het internet veel informatie te vinden. Dagelijks komen er eigenlijk wel recepten bij. Het is ook zeer gemakkelijk. Het is ideaal voor mensen welke niet veel tijd hebben om een maaltijd klaar te maken. Het is natuurlijk goed om te kijken hoe ook jij gebruik kunt maken van de recepten op het internet en de voordelen van het food preppen. Maar voordat je echt kan starten met het preppen van je maaltijden heb je natuurlijk meal prep bakjes nodig.

Inhoudsopgave:

Meal prep bakjes kopen bij de Action

We krijgen veelvuldig de vraag of er ook meal prep bakjes bij de Action te koop zijn. Helaas is dat niet (meer) het geval. We hebben hieronder wel een vergelijkbare product op een rijtje gezet. We hebben hier gelet op prijs maar ook het praktisch nut.

14 stuks meal prep containers met 3 compartiment

Dit zijn de beste meal prep bakjes die nu beschikbaar zijn. Deze bakjes kunnen in de vaatwasser, magnetron en koelkast. De sluiting is erg sterk waardoor ze niet zomaar open kunnen gaan in je tas. Voor deze prijs krijg je 14 stuks zodat je echt goed kan preppen.

7 stuks meal prep bakjes met 2 compartimenten

Deze plastic vershoudbakjes zijn van goede kwaliteit om je maaltijden in te bewaren. Helemaal handig omdat deze twee compartimenten heeft. Zo kun je je maaltijden op een fijne manier scheiden waardoor sappen van bijv. vlees je groenten of bijvoorbeeld rijst beinvloed. Ook deze zijn magnetron, vaatwasser en koelkast bestendig. Wel zo fijn is dat deze in 7 stuks gekocht worden zodat je voor elke dag van de week een maaltijd hebt.

5 stuks met 3 compartimenten

Deze mealprepjes bakjes zijn het duurst maar nog steeds heel goed betaalbaar. De prijs is 15,95 en daarvoor krijg je 5 bakken waarin 3 compartimenten zitten. Heel erg fijn als je rijst, groente en vlees apart van elkaar wilt houden. Vanzelfsprekend zijn deze net als de anderen ook vaatwasser-, koelkast en magnetron bestendig.

Maak geen slechte keuzes meer in je leven: Food preppen!

De verleiding is natuurlijk groot om ’s avonds een patatje te kopen, chinees te doen of een pizza te bestellen. Of misschien schuif je zelf een magnetronmaaltijd op je bord? Het is allemaal mogelijk. Het zijn echter slechte keuzes voor je gezondheid en je gewicht. Het is niet slim! Zeker niet als je juist naar de sportschool gaat om een paar kilootjes af te vallen of om een strakkere buik te krijgen. Het is nu mogelijk om met food prepping over te stappen op een gezondere leefstijl. Een leefstijl welke je bij het bereiden niet meer tijd hoeft te kosten dan de tijd welke je besteed om een maaltijd te bestellen en op te halen. Laat de Mc.Donalds, Burger King en KFC maar links liggen! Jij gaat heerlijke meal prep maaltijden bereiden.

Food preppen met Sistema bakjes!

Laten we eerst meer vertellen over wat food preppen nu eigenlijk is. Food prepping is niet anders dan voor meerdere dagen maaltijden voorbereiden. Je zorgt hierbij voor de juiste hoeveelheid eten en ook dat het gezond is. Je krijgt de juiste voedingsstoffen binnen en niet teveel calorieën. Meal prep bakjes en sistema bakjes maken het mogelijk om voor de hele week je maaltijden voor te bereiden. Wanneer het zo ver is warm je de maaltijd op en maak je het gerecht af. Het is gemakkelijk door de week bij het bereiden van je avondeten. Het is echter ook zo, dat je veel efficiënter met je ingrediënten om kunt gaan. Je hoeft geen halve ui te bewaren om hem later weg te gooien.

Hoe kun je starten met een meal prep bereiden?

Het is goed om langzaam te starten. We begrijpen, dat je enthousiast bent over meal preppen. Het is echter goed om rustig te starten. Begin met de details en wordt een food prep meester. Daarna kun je het uitbouwen en meer gaan maken. Start ook met meal prep bakjes kopen. De meal prep bakjes helpen je om de maaltijden te bewaren.

Zorg voor de juiste verhoudingen

Het is belangrijk om je behoeften goed te berekenen. Kijk welke hoeveelheden je moet gebruiken voor het aantal calorieën en macronutriënten. Het is zo mogelijk om te berekenen in welke verhoudingen je jouw eten moet bereiden. Het meal preppen is totaal geen natte vinger werk! Het is belangrijk om alles goed te berekenen. Alleen dan is het mogelijk om een goede voorbereiding te krijgen en de sistema bakjes te vullen met je voorbereide maaltijden.

Op welke dag ga je jouw meals preppen?

De meeste mensen bereiden op zondag de maaltijden voor, voor de rest van de week. Het is een vrije dag, de kinderen zijn thuis en ze kunnen hulp bieden. Ook kan het op een andere dag. Misschien werk je in het weekend. Het maakt eigenlijk niet veel uit. Het is helemaal aan jezelf. Het is ook mogelijk om twee dagen in de week te gebruiken om je food te preppen met de meal prep bakjes in de buurt.

Na het kiezen van de kookdag is het belangrijk om de recepten te bepalen. Weet wat je gaat koken en wat je wilt eten de komende week. Is het kip met rijst? Boerenkool? Of een ander gerecht. Het is mogelijk om zelf te bepalen wat je gaat koken. Jij bent de chefkok. Je kunt online volop inspiratie vinden om een leuke mix van maaltijden te maken.

De materialen welke je nodig hebt

Naast de ingrediënten heb je ook verschillende hulpmiddelen nodig. Het gaat hier vooral om een keukenweegschaal. De keukenweegschaal maakt het mogelijk om alles goed af te wegen. Het moet geen gokwerk zijn, maar accuraat kookwerk. Neem het serieus en zorg voor een goede keukenweegschaal.

Naast een keukenweegschaal is het ook goed om meal prep bakjes te hebben. Meal prep bakjes kopen kan tegenwoordig bijna overal. Ook zijn er natuurlijk Action bakjes. De bakjes moeten magnetron bestendig zijn, meerdere vakjes hebben en ook geschikt zijn voor de vaatwasser. Natuurlijk kies je voor een topkwaliteit, zodat je er lang van kunt genieten.

Een rijstkoker is ook een slimme koop voor mensen welke gaan food preppen. Het maakt het eenvoudig om snel rijst te koken en je hele maaltijd op tafel te toveren. Uiteraard heb je ook potten en pannen nodig.

De ingrediënten om te koken!

Zonder de juiste ingrediënten in huis kun je natuurlijk niet koken. Het is belangrijk om alle boodschappen in huis te halen. Haal gezond en mager vlees, kip, vis, groenten en ook fruit. Koop daarnaast ook de juiste specerijen en kruiden.

Het is nu tijd om een planning te maken!

Wanneer je de maaltijden gaat preppen is het belangrijk om te weten wat je wanneer gaat eten.  Maak een volledig schema van je hele week en plan wat je voor het ontbijt, lunch en ook het avondeten gaat koken en eten.

Gewoon beginnen met meal preppen!

Je kunt er lang over na gaan denken of het wel of niet wat voor je is. Wij kunnen je van harte aanraden om gewoon te starten. Het maakt je leven gemakkelijker. Je stopt een dag in de week wat meer energie in het koken om de rest van de week sneller klaar te zijn. Door met verse ingrediënten te werken is het geen enkel probleem om het later nogmaals  op te warmen. Vaak is het nog lekkerder ook.

Prep maaltijden bestellen

Wil je niet uren in de keuken staan omdat je er geen zin in hebt of omdat je gewoonweg geen topkok bent? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om de prep maaltijden te bestellen. Deze maaltijden zijn speciaal voor diegene dat veel waarde hechten aan de juiste verhoudingen (eiwit, koolhydraten en vetten). Nu is natuurlijk waar doe je dat? Ik heb zelf goede ervaringen met musclemeals.nl. Zij versturen hun maaltijden in speciale verpakkingen die de maaltijden voor een zeer lange tijd gekoeld houden. De prijs per maaltijd ligt op ongeveer 6 euro per maaltijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *