Lichaamsgewicht oefeningen

Isichias en wandelen

Ischias

Isichias is een pijn begint in de onderrug en doorloopt via de bil naar de benen. Het is een zenuwpijn wat erg pijnlijk is. Het kan ontstaan door verschillende redenen, namelijk door 1 van de volgende oorzaken:

  • Verkeer gebruik van de spieren
  • Door kou
  • Door een ontsteking
  • Wanneer je zwanger bent.

In dit artikel geven wij meer informatie hoe je isichias kunt behandelen. 1 van de methoden is het licht te belasten. Het verlichten van de pijn kan namelijk heel gemakkelijk.

Wandelen met isichias

Wanneer je last hebt van isichias kun je het behandelen door licht te belasten. Door te gaan wandelen komt de bloedsomloop weer in gang en kan de pijn klachten verminderen. Overdrijf hier echter niet in en neem je tijd om het rustig op te gaan bouwen. Een hele intensieve behandeling is vaak niet nodig.

Een andere manier om de pijn te verlichten en licht te belasten is door te fietsen. De druk op de onderrug kan dan wel wat heftiger zijn maar door het rustig op te bouwen ervaren de meeste mensen minder pijn.

Je zult ongeveer 1 tot 4 weken last houden van isichias. Een fysiotherapeut kan je helpen om met oefeningen sneller van de pijn af te komen. Sporten met isichias doe je dan ook alleen onder begeleiding.

Aspirines of diclofenac tegen de pijn

Medicijnen kunnen helpen tegen de pijn echter blijft het symptoombestrijding en tijdelijk van aard. Wij raden dan ook aan om een professional te raadplegen als de pijn moeilijk te verdragen is. Diclofenac tegen de pijn innemen heeft bijwerkingen – lees daarom goed de bijsluiter.

Laat een fysio je helpen!
Wij zoeken de beste fysiotherapeut uit in jouw omgeving zodat jij snel van de pijn af bent. Gratis. Laat hiernaast je naam en e-mailadres achter zodat wij contact met je kunnen opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *