Lichaamsgewicht oefeningen

Fitness elastiek oefeningen

Home workout elastiek

Wanneer je veelvuldig thuis bent en je kunt niet naar de sportschool door bijvoorbeeld drukte of het corona virus? Dan kun je natuurlijk wel gewoon fitness oefeningen in de woonkamer doen. Dat kan met attributen als zonder attributen. In dit artikel zullen wij een aantal oefeningen uitleggen die je kunt doen met een fitness elastiek.

Verzwaarde Squat uitvoeren

De squat is een oefeningen waarbij je je benen traint. Je benen zijn een belangrijk onderdeel van het lichaam en bestaat uit verschillende spiergroepen. De squat spreekt veel spiergroepen aan en wordt dan ook wel een compound oefening. Een compound oefening is zeer effectief – zowel om af te vallen als om spieren te trainen. Je lichaam verbruikt bij het uitvoeren van deze oefening namelijk veel energie.

Wanneer je de squat zonder attributen kunt uitvoeren en je wilt jezelf nog meer uitdagen, dan kun je de squat verzwaren door een elastiek te gebruiken. Plaats de elastiek onder je voeten en neem de uiteinden in je handen. Draai je handpalmen naar voren waarbij je bovenarmen langs het lichaam hangen. Draai vervolgens je bovenarmen naar je toe met je handpalmen nog steeds naar voren en je bovenarmen langs je lichaam. Het elastiek staat onder spanning. Voer in deze houding de squat uit. Door deze setting is het omhoog komen een stukje geworden.

Verzwaarde kickbacks uitvoeren

Ook de kickback om de billen en hamstrings te trainen kun je prima vanuit huis uitvoeren. Plaats het elastiek onder je voetzool en het uiteinde in je handen. Ga op je knieen zitten en strek je armen. Strek je been uit en zorg ervoor dat het elastiek op spanning komt te staan. Herhaal deze per been ongeveer 10 tot 12 keer en wissel dan van been om.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *