Buik Droogtrainen Lichaamsgewicht oefeningen Oefeningen

10 oefeningen om buikvet te verbranden

buikvet verliezen

Overgewicht is bij veel mensen het eerst zichtbaar door overtollig buikvet. Het is niet alleen een waarschuwing dat je ongezond leeft, het is ook onaantrekkelijk. We willen er allemaal goed uitzien en een buikje past niet in dat schoonheidsbeeld. Maar hoe verbrand je snel buikvet? Het antwoord is simpel: bewegen! Er zijn genoeg oefeningen tegen buikvet die je gemakkelijk thuis kunt doen.

Hoe verlies je specifiek buikvet?

De meest gemaakte fout die mensen maken wanneer ze snel buikvet willen verliezen, is alleen focussen op oefeningen die de buikspieren trainen. Sit-ups en crunches zijn zeker effectief, want je traint je buikspieren en je verbrandt calorieën, maar het is niet mogelijk om lokaal vet te verbanden. Om snel buikvet te verliezen moet je werken aan totale vetverbranding. Onderstaande oefeningen helpen je daarbij.

Oefening 1: Sit-ups

Sit-ups zijn dus niet het enige wat je moet doen, maar het is wel een goede oefening om buikvet te verbranden. Zodra het buikvet eenmaal weg is, komt je wasbordje vanzelf tevoorschijn.

Ga op je rug op de grond liggen. Zet je voeten stevig plat op de vloer zodat je knieën naar boven wijzen. Plaats je armen achter je hoofd of gekruist over je borst. Beweeg nu je bovenlichaam helemaal omhoog richting je knieën tot je een zithouding hebt. Zak weer naar beneden en herhaal de oefening.

Oefening 2: Crunches

Ook bij Crunches combineer je het buikvet verbranden met het trainen van je buikspieren.

Je doet deze oefening vanuit dezelfde positie als de Sit-ups: met je rug op de grond, voeten op de vloer en je knieën wijzend omhoog. Til alleen je hoofd en schouders van de grond. Wanneer je buikspieren aangespannen worden, zak je weer naar beneden.

Oefening 3: Reverse Crunches

Met de Reverse Crunches train je ook je buikspieren, maar tegelijkertijd zorg je voor veel beweging waardoor je vet verbrandt.

Ga op de grond liggen met je benen in de lucht en je knieën in een hoek van 90 graden. Plaats je handen achter je hoofd en beweeg je knieën richting je hoofd en je neus richting je knieën. Doe dit zoveel of zolang als je wilt.

Oefening 4: Leg Raises

Om het trainen van je buikspieren volledig aan te pakken, kun je Leg Raises doen. Hiermee versterk je de onderste buikspieren en je core.

Ga plat op de grond liggen en plaats je handen langs je lichaam. Strek je benen in de lucht richting het plafond. Beweeg je benen naar beneden, zodat je weer gestrekt op de grond ligt, en weer terug wijzend omhoog.

Oefening 5: Mountain Climbers

Tijd om wat meer te bewegen en nog meer calorieën te verbranden: de sleutel voor buikvet verbranden voor man en vrouw.

Ga in de push-up positie staan, met je handen en voeten op de grond. Haal nu om de beurt één been naar je handen toe, alsof je een berg beklimt. Herhaal deze beweging een aantal keer of voor een bepaalde tijd.

Oefening 6: Lunges

Lunges zijn gemakkelijke oefeningen om thuis te doen. Vooral vrouwen die buikvet willen verbranden slaan met deze oefening twee vliegen in één klap, want je traint ook je bovenbeenspieren en billen.  

Ga rechtop staan. Stap met één been naar voren en vorm met je knie een hoek van negentig graden. Zak door je knieën en laat je andere been horizontaal boven de grond hangen. Blijf een paar seconden in deze positie voordat je weer rechtop gaat staan. Herhaal deze oefening met het andere been en begin weer opnieuw.

Oefening 7: Squats

Een andere ideale oefening om buikvet te verbanden is het doen van Squats. Hiermee beweeg je veel én train je alle grote spiergroepen in je onderlichaam.

Je staat rechtop en kijkt vooruit. Strek je armen naar voren. Je voeten staan op schouderbreedte en wijzen ook naar voren. Maak een kniebuiging en beweeg je heupen op hetzelfde moment naar achteren. Zak naar beneden en trek jezelf weer op omhoog.

Oefening 8: Push-Ups

Je denkt misschien niet direct aan Push-Ups om buikvet te verbranden, maar met deze oefening verbruik je de nodige energie om af te vallen. Bovendien train je je bovenlichaam en armen.

Ga gestrekt op de grond liggen. Til je lichaam van de vloer door jezelf met je handen omhoog te duwen. Ga op je tenen staan en houd je lichaam in een rechte lijn als een plank. Zak met je bovenlichaam naar beneden, maar houd jezelf tegen voordat je de grond raakt. Ga weer omhoog en herhaal de oefening.

Oefening 9: Jumping Jacks

Zoals je inmiddels weet, kun je snel buikvet verbranden door oefeningen te doen die veel calorieën verbanden. Jumping Jacks horen daar zeker bij.

Je staat rechtop, klaar om te springen. Wanneer je de lucht ingaat, beweeg je je benen naar buiten tot schouderbreedte. Tegelijkertijd strek je je armen boven je hoofd. Je springt weer terug in de startpositie en kunt de oefening herhalen.

Oefening 10: Burpees

De Burpee is een full-body oefening die zeker niet mag ontbreken bij de buikvet oefeningen.

Je staat rechtop en zakt snel naar beneden om je handen op de vloer te zetten. In de volgende beweging zet je jezelf als een plank in de Push-up-positie. Doe een Push-up en zet daarna je voeten bij je handen. Spring explosief in de lucht en eindig weer rechtop. Eén Burpee is compleet, op naar de volgende!

Extra tips om buikvet te verbranden

Naast deze buikvet oefeningen zijn er nog meer tips die helpen om af te vallen en een strakke buik te krijgen:

  • Cardio. Door wandelen, hardlopen, joggen, fietsen, zwemmen of andere cardio-oefeningen zoals touwtjespringen zorg je voor vetverbranding en dus uiteindelijk ook voor buikvet verliezen. 
  • Gezond eten. Zorg ervoor dat je meer calorieën verbruikt dan dat je binnenkrijgt. Dan val je af. Vermijd vooral suiker en dus ook frisdranken, fruitsappen en alcohol.
  • Genoeg slapen. Je lichaam heeft genoeg rust nodig. Als je te weinig slaapt, zul je meer stress ervaren. Hierdoor maak je slechtere keuzes op het gebied van voeding en is het moeilijker om te werken aan jouw doel: gezond en fit door het leven gaan!  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *