Schouders

Schouder oefeningen voor thuis

Wil jij je schouders een trainingsprikkel geven maar kan je, of wil je, niet naar de sportschool? Dan zit je hier goed want in dit artikel vind je oefeningen die je thuis kunt doen. We hebben de oefeningen zo ingedeeld dat je ze kunt doen met een elastiek maar er zijn ook oefeningen zonder hulpmiddelen uit te voeren.

Hieronder volgen een aantal oefeningen die zonder gewichten of elastiek uitgevoerd kunnen worden.

Holly Dolke heeft een schouderoefening op Youtube gezet die vrij pittig is. Het is maar 5 minuten, maar tijdens deze 5 minuten hou je je armen gestrekt en laat je ze niet zakken. Het zal in het begin niet lukken maar je kunt zo nu en dan ook even pauze nemen of de video op pauze zetten.

Hieronder volgen een aantal oefeningen die uitgevoerd kunnen worden met een elastiek.

Internal rotation met elastiek
Knoop het elastiek aan een deurklink vast. Sluit de deur en pak het uiteinde van de elastiek vast en sta haaks ten opzichte van de deur. Plaats je elleboog in je zij en draai met je arm (terwijl je elleboog in je zij blijft) naar binnen.

External rotation met elastiek

Net als bij de internal rotation knoop je het elastiek aan de deurklink vast en sta je haaks ten opzichte van de deur. Nu pak je het elastiek niet vast met de hand die het dichtst bij de deur zit maar pak je het elastiek vast met de andere hand. Hierdoor draai je met je hand van binnen naar buiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *