Schema's

Stronglift 5×5, dit is hoe het werkt!

Stronglift 5x5

Ben je op zoek naar een trainingsprogramma waarin je met 100% zekerheid bouwt aan een sterker lichaam, dan is het schema van stronglifts 5×5 goed om te volgen. Dit schema bestaat in principe uit twee subschema’s, namelijk:

  1. Training A: Squaten, Bankdrukken en de Barbell Row
  2. Training B: Squaten, overhead press en de deadlift.

Doe drie trainingen per week waarbij je 1 type training twee keer in de week doet en de andere training een keer per week. De week erna kun het omwisselen zodat er geen overmatige druk op de spieren komt te staan. De meeste plannen de trainingen op maandag, woensdag en vrijdag in. Hou tussen de trainingen in ieder geval 1 rust dag zodat je spieren kunnen herstellen. Meerdere trainingen achter elkaar is niet aan te raden en werkt averechts in het opbouwen van een gespierd lichaam.

Begin niet met te zware gewichten

Het stronglift trainingsprogramma is een zwaar programma voor je lichaam. Het heeft dus zeker tijd nodig om te herstellen. Je lichaam moet ook wennen aan de beweging. Zorg altijd voor een goede vorm anders loop je de kans op blessures.

Wat zijn de voordelen van een 5×5 stronglift programma?

Veel mensen ervaren door het volgen van het stronglift 5×5 programma een sterke toename in kracht en spiergroei. Het wordt veroorzaakt door een goede balans in rust en zwaar trainen. Naast deze twee voordelen (spiergroei en meer kracht) zijn er nog meer voordelen, namelijk:

  1. Doordat je steeds sterker wordt en daardoor meer spieren ontwikkeld heeft je lichaam meer energie nodig. Wanneer je hetzelfde blijft eten, zal je lichaam gebruik maken van je reserves. Wanneer je reserves worden aangesproken zal je vet gaan verbranden. Hierdoor zul je je spieren nog duidelijker worden.
  2. Je krijgt een betere conditie doordat je vaker sport. Het zijn zware gewichten die je lichaam moet verplaatsen en door deze inspanning verbeter je je conditie. Andere inspanningen kosten je lichaam minder energie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *