Lichaamsgewicht oefeningen

Triggerpoints

Triggerpoints

Triggerpoints worden algemeen erkend als knopen in het spierweefsel. Van buitenaf kunnen deze spierweefselknopen echt worden gevoeld als pijnlijk bulten of kleine knobbels. Triggerpoints kunnen zich voordoen in elke spier in het lichaam, en ook lang aanhouden.

Gaan triggerpoints vanzelf weg?

Iedereen heeft van tijd tot tijd ergens een triggerpoint, maar die gaan ook vanzelf weer weg. Dit worden verborgen triggerpoints genoemd. Om het proces te versnellen kun je het ook zelf behandelen.

Triggerpoints zelf behandelen

Sommige schouder triggerpoints kunnen zelf worden aangepakt. Dit kan door spieren rekken of door het te masseren. Meestal wordt hiervoor gebruik gemaakt van een foamroller of een tennisbal.

Het is van groot belang dat de herkenbare ongemakkelijke plek wordt opgezocht. Het uitstrekken of wrijven kan daarna het herkenbare uitstralende ongemak opwekken. Zo weet je dat de juiste plek is gevonden.

Triggerpoint massage

Om sneller van een triggerpoints af te komen , zijn diepe massage methoden nodig die precies op de triggerpoints worden toegepast. Door de spierweefsels op bepaalde plaatsen te beklemtonen, kan het ongemak worden verlicht en kunnen de eigenschappen van beschadigde lichaamsdelen worden verbeterd.

Wanneer een bepaalde methode werkt, zal na een lange tijd een veronderstelde lancering zeker echt gevoeld worden. Ik kan dit voelen door het feit dat de cellen onder mijn hand onmiddellijk zachter worden. U zult zeker echt voelen op hetzelfde moment dat de plaats eindigt veel minder pijnlijk.

Triggerpoint reset methode

De Trigger Factor Reset methode (TRM) is een behandeling / therapie dat over het algemeen 4-6 weken duurt.

Strategieën om ongemak en trigger factoren te ‘resetten’ met gloednieuwe hands-on methodes, veel aandacht zal zeker ook worden besteed aan het oplossen van de onderliggende redenen van het lichaam stress en ongemak.

Het doel: het op lange termijn verwijderen van zowel de trigger factoren als het aanhoudende ongemak, terwijl de echte onderliggende redenen worden opgelost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *