Voeding

Wietolie: dit is wat jij moet weten

Als je aan wiet denkt, denk je waarschijnlijk aan dat “goedje” dat je kunt roken. Er is echter ook een olie variant. Dit is afkomstig vanuit marihuana en staat bekend om zijn psychotrope effect. Wietolie heeft ene hoog gehalte THC (tetrahydrocannabinol).

De werking van wietolie

Waar helpt wietolie tegen? THC heeft invloed op de receptoren in de hersenen, ruggengraat en het spijsverteringsstelsel. Het zorgt voor een verminderde reactiesnelheid, blijdschap, graag meer willen eten, geheugenverlies en een veranderingen van mentale staat. In Nederland mag dit legaal verkocht worden als het THC gehalte lager is dan 0,2%.

Wietolie schijnt goed te werken bij mensen met slapeloosheid of sneller willen slapen. Het maakt je namelijk rustig en daardoor kan je goed in slaap komen.

Medicinale wietolie kopen

Zoals gezegd is wietolie legaal verkrijgbaar als het maximaal een THC gehalte van 0,2% heeft. Hieronder vind je een aantal producten:

Wietolie van de kruidvat

De wietolie van de kruidvat is verkrijgbaar in een variant van 10ML maar ook in iets grotere variant, namelijk 30ML. Klik hier voor meer informatie over dit product

Suver nuver wietolie

De wietolie van suver nuver is ook een erg bekende variant en te bestellen in verschillende hoeveelheden. Klik hier voor meer informatie over Suver Nuver Wietolie

Jacob Hooy wietolie

Jacob Hooy wietolie is wellicht wel de bekendste wietolie op de markt. Het is onder andere bij de tuinen te verkrijgen. Ook deze variant is te verkrijgen in verschillende hoeveelheden. Klik hier voor meer informatie over Jacob Hooy Wietolie

De ervaringen van de mensen die bovenstaande medicinale wietolie hebben geprobeerd zijn positief. De meeste gebruiken om even van en bepaalde pijn af te komen. Bijvoorbeeld mensen met parkinson, fibromyalgie of reuma. Het is wel goed om te benoemen dat er ook ervaringsdeskundigen zijn die aangeven dat het niet werkt. Probeer het zelf zodat je er zelf een beeld bij krijgt.

Zelf wietolie zonder alcohol maken

We krijgen regelmatig de vraag of wietolie ook zelf gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld om wiet thee te maken. Het is lastig en je moet echt weten wat je doet. Daarom adviseren wij mensen die dit willen doen om de eerder genoemde wietolie (waar hele goede ervaringen mee zijn) te kopen in plaats van iets zelf te bereiden.

Bijwerkingen van wietolie

Het is goed om te benoemen dat als je je aan de gebruiksaanwijzing houdt dat de kans dat je teveel wietolie tot je neemt, erg klein is. Als je echter teveel wietolie neemt dan heb je kans op een verhoogde hartslag, droge mond, duizeligheid en rode ogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *