Yoga

Yoga lessen voor beginners

Er zijn zoveel verschillenden redenen waarom jij zou moeten starten met yoga. Wat dacht je van een fitter lijf, niet alleen je lijf wordt fitter maar ook je brein. Door de oefeningen wordt je lijf en brein een stuk flexibeler, je kan merken dat je brein flexibeler wordt doordat je dagelijks een stuk meer concentratie krijgt. Dit doordat je een stuk meer energie krijgt door de yoga. In deze blog gaat strandfysiek jou tips geven waarom je zou moeten starten, en hoe je moet starten.

Waarom yoga goed voor je is

Yoga is voor verschillende dingen enorm goed, we hebben hieronder een opsomming gemaakt waarom jij zou moeten beginnen met yoga.

  1. Door yoga word je een stuk bewuster van je lichaam, je gaat je lichaam als het ware opnieuw leren kennen.
  2. Doordat je bij yoga een houding lang vasthoudt, zorgt dit voor extra sterke botten en verlaagt het nog eens de kans op botontkalking.
  3. De bewegingen die je maakt met yoga zorgen voor een betere bloedcirculatie, dit niet alleen want ook maakt je lichaam energie vrij. Hierdoor begin jij fitter aan je dag.
  4. Je ademhaling wordt getraind tijdens yoga. Dit zorgt ervoor dat jij in het dagelijkse leven beter met stress om kunt gaan, doordat je ademhaling goed geregeld is, komt er minder cortisol vrij.
  5. Af en toe lijkt het of je hoofd geen stopknop heeft, dit is door yoga allemaal makkelijker te besturen. Je kunt hierdoor dus sneller en in een diepere slaap komen.
  6. De concentratie wordt verbeterd, door yoga wordt je hoofd wat vrijer en kun je je beter focussen op dingen in het dagelijkse leven.

Hoe moet je beginnen met yoga

Yoga beginnen is eigenlijk erg simpel, het enige wat jij nodig gaat hebben is een yogamat en een telefoon met internet. Strandfysiek heeft in diverse blogs al meerdere beginners oefeningen uitgelegd, deze zou je kunnen gaan bekijken en uitvoeren. Dit aan de hand van de uitleg en de video.

Veel mensen denken dat ze flexibel moeten zijn om te beginnen met yoga, dat is uiteraard onzin. Yoga is toegankelijk voor iedereen, iedereen moet ergens beginnen. Ook niet iedereen wordt super flexibel door yoga, hierbij ligt het aan je eigen lichaam. Dat het wordt verbeterd is in ieder geval een ding dat zeker is.

Welke yoga voor beginners

Yin Yoga is het best om mee te starten, met Yin Yoga moet je lang in een bepaalde houding blijven. Dit werkt vooral goed op het concentratie vermogen, en op de spieren. Vandaar dat strandfysiek dit aanraadt bij mensen met spierklachten.

Yin Yoga is de populairste yoga van Nederland, vooral omdat het erg toegankelijk voor iedereen is. Dit soort yoga wordt vooral uitgevoerd door mensen die zittend werken, door dit werk komen alle spieren vast te zitten en heb je meer moeite met bewegen. Dit wil natuurlijk niemand en dit compenseren ze door het uitoefenen van Yin Yoga.

Yin Yoga is begonnen in hete jaar 1978, het is bedacht door Paul Grilley en Sarah Powers. Beiden woonden in California, en het is dus van origine Amerikaans. Yoga bestond toen al wel, alleen de variant Yin Yoga niet.